Etusivu |Tarinamme ja Trekkerin ekologisuus|¬† Mitä epäsopiva satula saa aikaan | Mikä tekee joustavasta satulasta ainutlaatuisen
Satulan sovitus ja tilaaminen
| Satulan hoito ||Erikoishintaiset satulat |                                                  

  

Sivu 3/6 ¬†1/6  2/6  4/6  5/6  6/6

Mihin joustavia satuloita käytetään

Joustavia satuloita on ollut vuosisatojen ajan. Viime vuosikymmenien aikana tuotekehittely ja uudet materiaalit ovat tuottaneet satuloiden uuden sukupolven. Trekker-satuloita on valmistettu 2000-luvun alusta. Niit√§ käytetään kaikilla mantereilla.

Pitkäkestoisessa matkaratsastuksessa epäsopiva satula aiheuttaa selkeitä vammoja nopeasti. Matkaratsastajat löysivätkin Trekkerin tarjoamat edut ensimmäisinä. Nykyisin Trekkereit√§ käytetään paljon my√∂s maasto- ja askellajiratsastuksessa, yleisk√§yt√∂ss√§ ja kouluratsastuksessa.

Trekker sopii myös hevosten kouluttamiseen: satulaa on helppo säätää sopivaksi eri hevosille ja kunkin hevosen muutosten mukaan. Trekker on miellyttävän pehmeä ja mukautuva, joten nuori hevonen voi liikkua vapaasti ja saa ratsastuksesta hyviä kokemuksia. Avut välittyvät Trekkerin lävitse kevyesti, kun hevosen ja ratsastajan välissä ei ole kovaa runkoa. Lisäksi Trekker on turvallinen satula ratsuttajan kannalta. Trekkerissä on syvä ja pehmeä istuin, ja takakaari on turvallisen korkea.

Voinko sovittaa Trekkerin itse?

Kyll√§ voit sovittaa itse. Trekker on huomattavasti helpompi ja selkeämpi sovitettava kuin kovarunkosatula, koska Trekker muotoutuu ja koska yksil√∂llisi√§ s√§√§t√∂mahdollisuuksia on paljon (leveys, istuinkoko, paneelien pituus ja paikka, jalustinhihnankoukkujen sijainti, joissakin malleissa polvituet).
          Meille kannattaa meilata kuvia satulan sovituksesta. Kuulostaa hassulta, että satulaa voi sovittaa kuvien avulla, mutta Trekkerin kohdalla se on mahdollista. Kuvista tarkistetaan satulan asennon tasapainoisuus (joka kertoo leveyden sopivuudesta), satulan oikea paikka ja satulan pituus suhteessa hevosen rakenteeseen. Kuvista näkee myös, mitä kannattaa tehdä, jos sovituksessa ilmenee kysyttävää. Voit itse tarkistaa sormin tunnustelemalla kaaren leveyden sekä sen, että satulan alla on ilmakanava. Muilta osin satula muotoutuu selkään ratsastajan painon alla, kun satula on oikeassa paikassa.